Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

Nå har bloggen tenkt å bevege seg i lettere materialer enn tunge akademiske bøker og artikler. Vi skal se litt nærmere på populærkulturelle medier som tar for religiøse elementer. Først ut er Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, et tv-spill til Playstation 3 som kom ut i 2013.

last ned (2)

 

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch handler om en gutt ved navn Oliver som bor i en liten landsb, Motorville. En dag tester han ut et kjøretøy som han mister kontroll over og kjører den ut i elven. Moren til Oliver redder ham fra å drukne, men på grunn av et svakt hjerte dør moren. Noen dager senere sitter Oliver i sitt eget rom og tar opp en dukke han en dag fikk av moren sin. Tårene til Oliver bryter så en forbannelse på dukken som gjør at dukken blir til live. Dukken, Drippy, er en fe fra en magisk parallell verden hvor den sorte djinnen Shadar har tatt over. Gjennom en reise mellom verdenene tar Oliver og Drippy å redder beboerne av begge verdener. Samtidig sitter den hvite heksen og følger med.

oliver_cinematic

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch er laget av Level 5 og Studio Ghibli, som er blant annet kjent for sine filmer som Spirited Away og Princess Mononoke. 

Som i tidligere Studio Ghibli filmer utforskes det med religiøse elementer. Vi får møte på forskjellige ånder, en pratende kongelig katt, vi får leke med magiske krefter, vi fanger monstre for å trene dem opp til kamp i skikkelig Pokèmon stil og ikke minst, skjebne og profetier. Ikke minst får vi muligheten til å fly høyt i skyene på ryggen av en drage.

oliver_in_forest_2

Ni no Kuni: Wrath ofthe White Witch tilbyr vakre omgivelser  og tegninger og et engasjerende narrativ i ekte Studio Ghibli ånd. Trailere av Ni no Kuni: Wrath of the White Witch kan bli sett under.

https://www.youtube.com/watch?v=jDQiyD5zotE

Én kommentar til «Ni no Kuni: Wrath of the White Witch»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *