Studentmiljøet for Religionsvitenskap, Vår 07

Kjære Medstudenter
Denne mailen er kanskje omfattende, men her står alt du foreløpig må vite om vårens studentmiljø på Religionsvitenskap.

Hva skjer og når skjer det?
Programmet for dette semesteret er ikke fullstendig planlagt ennå, men vi har tenkt å fortsette med tirsdager som dagen der det arrangeres filmer, besøk o.l. Tirsdag om en uke (16.01) vil vi begynne med å se dokumentaren av og med Richard Dawkins døpt «The Root of all Evil?«. Vi vil også friste med Pizzabakeren Pizza & Cola.

Andre titler som kan bli aktuelle i løpet av våren: Aleister Crowley – the worlds most wicked man, United 93, Constantine, The Matrix Triology, Martin Luther, Passion of the Christ, The Nativity, Waco, Flight from Death, Beyond Belief, Inside Mecca, Inside the Vatican… Denne listen er slettes ikke ferdig eller vedtatt. Har du forslag eller meninger om hva som bør vises (eventuelt ikke vises), nøl ikke med å ta kontakt!

På torsdag neste uke (18.01) arrangerer vi semesterets første fagfest på Huset (se kart). I tradisjonens ånd vil det selvsagt bli avholdt en religionsquiz med påfølgene premier (i flytende form). Det skal også nevnes at statistikken kommer nye studenter i favør, siden masterstudentene har hukommelse som gullfisker 😉 Fagfester er en gylden sjanse til å treffe student- og fagmiljøet, og vi håper alle kommer!

Ellers har vi også flere arrangementer «up-and-comming»:
I vår skal et nytt gammelt konsept nemlig «Faglunsj» taes opp igjen! Vi inviterer professorene fra seksjonen til å møte studenter over lunsj&kaffi for å la dem snakke om hva de egentlig holder på med, eller er interesserte i.

Vi fortsetter også med å invitere folk fra religiøse grupper til å fortelle om seg selv og hva de holder på med, og selvsagt med spørsmål fra studenter. Vi holder oss hovedsakelig til lokale grupper som befinner seg i Bergen. Første gruppe ut er: Den okkulte ritualmagiske ordenen Ordo Templi Orientis. Datoen er satt til 6. februar.

Av og til bestemmer vi oss for å bevege oss vekk fra campus og ut i verden. Siden kurset RELV103 går dette semesteret (samt spesialisering i Hinduismen) vil vi arrangere en tur til The Bergen Hindu Sabha (dato og annen relevant informasjon vil komme senere)

Studentgrupper – Studentmiljøets fundament?
Forum for religion og identitet (tidl. Forum for Identitet og Samfunn) er en gruppe som har pågått siden senvåren 06. Egen hjemmeside: http://identitetogsamfunn.blogspot.com

Offerlammene: I etterkant av RELV202 kurset «Offer» ble det opprettet et forum for å fortsette å diskutere og belyse empiri og teori om offer. Offerlammene hadde en pause i høst men kommer sterkt tilbake i løpet av snart. Egen hjemmeside: http://offerlammene.blogspot.com

Communitas, er den eldste av studentgruppene og skal reise seg fra asken. På communitas samles man på Huset for å diskutere religionsvitenskapelig teori. Fokuset i høst skal være artikler som representerer teoriparadigmer «i vinden». Hjemmeside vil bli opprettet snart.

Nag Hammadi-Lesegruppen: Grunnet fraflytting og uteksaminering er denne studentgruppen litt i hvilemodus, men om du er interessert i å lese og diskutere gnostiske kristne (og ikke-kristne) tekster som ble funnet i en enorm krukke ved Nag-Hammadi i 1945, ta kontakt på lund.lars@gmail.com eller sjekk ut; http://uib-naghammadi.blogspot.com/

«ABC»-Gruppen: Alle har godt av oppfriskning av religionvitenskapens «elementære» emner og begreper. Gruppen vil antagelivis legge seg tett til 100-nivå emner.

Fagkritisk Dag – En sjanse til å kunne påvirke
Som mange kanskje vet er det første torsdagen i mars hvert år (i år 1. Mars), vanlig å holde Fagkritisk Dag™. I år skal vi også gjøre dette på Religionsvitenskap.

Her er foreslått program, det vil si at innledere fremdeles ikke er 100% avklart:

BOLK1 – UNDERVISNINGSSITUASJONEN I BERGEN
1015: Michael Stausberg (30min)
1045: Diskusjon
1115: LUNSJ
BOLK2 – RELIGIONSVITENSKAPENS RELEVANS I & UTENFOR AKADEMIA
1215: Dag Øistein Endsjø (30min)
1245: Diskusjon
BOLK3 – FAGUTVALGET FOR RELIGIONSVITENSKAP, UiB
1330: Erfaringer og evaluering
1400: Slutt

Studentmiljøet på WWW – Hold deg oppdatert!
Vi følger selvsagt med i informasjons-teknologiens tidsalder og har omfavnet det som kalles «Internett». De fleste har sikkert fått med seg hovedsiden http://fur.uib.no. Alle som melder sin interesse kan være med på å administere og oppdatere denne siden, gjennom å registrere seg her: http://fur.uib.no/wp-register.php (dersom man støter på problemer, ta kontakt!)

Vi har lagt vekt på at fur.uib.no kan bidra med det meste av relevant informasjon når det gjelder å være religionsstudent på nett. Her finnes det linker til studentgruppene, fagsider på biblioteket, andre religonsvitenskapelige institusjoner i verden, professorer, tidsskrifter og andre ressurser. Det er også en «blogg» som oppdateres med relevante arrangementer (f.eks i regi av studentersamfunnet), saker fra nyhetene. I tillegg har vi en kalender som blir oppdatert etterhvert som arrangementer får en dato. Vi mener at siden er verdig «startside» status i din nettleser 🙂

Denne mailen har blitt sendt ut til alle som står på listene i religionsfag på Mi Side. Dersom du ikke ønsker å være medlem av denne maillisten, eller ønsker å bruke en annen adresse, gå inn her: http://mailman.uib.no/listinfo/fur

For kontakt, spørsmål osv kan dere maile Brita (brita.servan@gmail.com).

Ellers vil vi ønske dere alle et godt semester!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *