Religiøse prosesjoner

Førstkommende tirsdag, 27 februar, holder Knut A. Jacobsen et foredrag for oss med tittelen; «Religiøse prosesjoner i de sørasiatiske diasporaene». Dette som ledd i en rekke foredrag designet for oss religionsstudenter, utviklet av FUR i samarbeid med foredragsholderne. Vi håper og regner med at studentene både ser relevansen og muligheten dette gir oss til å få et dypt innblikk i foreleserens pågående forskningsprosjekt.

Her en beskrivelse av foredraget:

Religiøse prosesjoner er et betydelig fenomen i Sør-Asias religiøse liv. I Sør-Asia gir prosesjoner anledninger for at store grupper kan samles for religiøse formål. Religiøse prosesjoner er bevegelser av folk ofte gjennom offentlige rom med hellige objekter som vises frem. Denne tradisjonen som er så viktig i Sør-Asia, bevares i de sørasiatiske diasporaene og religiøse prosesjoner er blitt en viktig del av disse diasporaene i en rekke land. Foredraget tar opp dette fenomenet

Vi snakkes på AUD R v/ Sydneshaugen skole, kl 19.00 på tirsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *