Rodney Stark om Darwin og Evolusjonsteori.

Jeg kom over denne artikkelen av den innflytelsesrike religionssosiologen Rodney Stark i Meridian Magazine. Tidsskriftet har undertittelen «Where Latter-Day Saints Gather». Det er et noe interessant tilskudd til kreasjonisme vs. evolusjonisme debatten fra en autoritet innenfor religionsforskningen.

Jeg stiller dessuten spørsmålet om implikasjonene av Starks innspill har noen betydning for de evolusjonær-kognitive tilnærmingene til religion vi så ofte diskuterer – er disse så skuddsikre som vi gjerne innbiller oss? Jeg må nok her se meg uenig med Stark. Hva tror dere andre? Interessant er det iallefall, så sjekk ut!

http://www.meridianmagazine.com/ideas/050210darwin.html

5 kommentarer til «Rodney Stark om Darwin og Evolusjonsteori.»

  1. Jeg kan åpenbart ikke før jeg vender tilbake til Bergen for eksamen rundt 14-15-16 November. Skulle gjerne vært med på denne diskusjonen, men den kan jo kanskje også dukke opp igjen på et senere tidspunkt. Skulle likt å sett denne problematikken i forhold til John Templeton Foundation også. Stark’s venner blant mormonerene på Brigham Young er jo velkjent.

  2. samme her. nå må koordinator mads sette i gang med planlegging. jeg kan absolutt ikke neste onsdag fra 13-17, og fredag 12-14 – ellers er jeg ledig alle dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *