Terrorisme og Religion – Noen Sammenheng?

Her er en kjempeinteressant presentasjon som antropologen Scott Atran nylig holdt for amerikanske myndigheter angående terrorisme, religion, radikalisering osv. Han har de siste årene gjort meta-analyser av terroraksjoner, utført feltarbeid i Midt-Østen blant tidligere medlemmer i terroristnettverk og sett på rekrutteringsfaktorer for å finne ut hvordan man best kan finne en løsning på problemet. Den snur litt oppned på mange av de forestillingene vi har om Islam, hva en terrorist er, hvordan de rekrutteres samt mye annet snadder for hungrige religionsvitenskapsstudenter.

Stikkord er martyrdom, medier, kostbare forpliktelser, jihadisme, bin Laden, hellige verdier mm.

http://www.edge.org/3rd_culture/Atran07/index.htmlLinken er hentet fra websiden www.edge.org
God lesning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *