Judas, Jesus, Helvete og KRL (Religionsvitere i nettavisene)

buddyjesus.jpg

Mange har sikkert fått med seg debatten i dagbladet hvor de lærde strides om evangeliene som kilder til personlighetene Judas og Jesus. Sentralt i diskusjonen står spørsmålet om validiteten til de ulike tekstene om snekkeren fra Nasaret, og hvilke forutsetninger/hensyn en historiker må ta i studiet av dem.

Det er 55 år siden professor i teologi Ole K. Hallesby holdt sin helvetestale på riksdekkende radio. I forbindelse med jubileumet har Terje Østigård og Hans Egil Offerdal skrevet et innlegg der de etterspør Den norske kirkes standpunkt når det gjelder helvete og hvem som eventuelt måtte havne der.

I forbindelsen med det nye KRL-faget ‘Religion, livssyn og etikk’ har På Høyden intervjuet Dag Ø. Endsjø. Han stiller seg kritisk til regjeringens forslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *