Referanser til Terror Management Theory

På filmvisningen i går kveld var det en del som etterspurte referanser til artikler som er skrevet om Terror Management Theory (TMT). De som er interessert kan sende en mail til meg (per-arne.larsen@student.uib.no) så kan jeg sende en artikkel jeg har skrevet til dere. Dette er en gjennomgang av teorien i forhold til religion som beskyttelse mot «dødens terror» hvor hovedvekt er lagt på TMT. Her vil dere også finne referanser til en rekke andre artikler av TMT. Ellers så er flesteparten av artiklene til TMT utgitt i «Journal of Personality and Social Psychology» http://content.apa.org/journals/psp her kan det søkes etter artikler. Det er også mulig å gjøre et søk i «American Psychologist» sin database http://content.apa.org/psycarticles/qsearch. På søk så er mengden omfattende så derfor har jeg under referert til en del sentrale tekster i forskjellige sjangere. De har publisert snart 300 artikler så dette er bare et utvalg, hvis dere har spørsmål om artikler innenfor et spesielt domene (jus, økonomi, sex, risikoadferd, ”eldrepsykologi”, identitetsteori, gruppetilhørighet, fordommer, nasjonalisme, kulturelle ikoner, Bush, attraktive kvinner, natur osv.) så er det bare til å spørre. Se «sider» til høyre for mer, eller trykk her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *