Religion på forskning.no

Lite å gjøre på? Da kan du kanskje se litt på disse artiklene på forskning.no:

«Ateistene slår tilbake»
Hvorfor er vi religiøse? Representerer religiøs tro en biologisk fordel, eller er den mer å regne som et tilfeldig biprodukt av noe annet, og langt mer nyttig? De siste årene har gitt oss en serie bøker som studerer religion som naturlig fenomen.

«Islamistiske bevegelser fremmer vestlige verdier «
Islamistiske bevegelser i Midtøsten bidrar til å fremme vestlige verdier. De representerer ofte moderniserende og demokratiske krefter i opposisjon til korrupte og udemokratiske regimer.

«Kjønn og religion splitter Europa»
Samlingen av Europa under en felles grunnlov viste seg å være et vanskelig prosjekt. En av de største hindringene er religionsstyrte variasjoner i kjønnsroller, mener Jan Erik Grindheim.

«Var Guds stemme en gass?»
Orakelet i Delfi, der prestinner fikk syner fra den greske guden Apollon, er berømt den dag i dag. Forskere har lenge spekulert på om prestinnenes visjoner skyldes gasser. Spørsmålet er bare: Hvilken gass?

«Intelligente tanker»
Essays av folk som Daniel Dennett, Richard Dawkins og Steven Pinker gjør John Brockmans bok ”Intelligent Thought” til en hendig innføring i de viktigste argumentene i kreasjonisme/ID-debatten.

Én kommentar til «Religion på forskning.no»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *