Kristendommens betydning…

Einar Thomassen har i dag kommet med et debattinnlegg på dagbladet.no om KRL/RLE-faget og kristendommens betydning.

«KRL-FAGET: Janne Haaland Matlary og Dagfinn Høybråten argumenterer mot det de kaller «en betydelig nedprioritering av kristendomsundervisningens del av skolens KRL-fag» gjennom å vise til at«kristendommen har en unik betydning for formingen av norsk og europeisk kultur og verdiarv gjennom 1500 år». Ingen med de minste kunnskaper i historie kan bestride at kristendommens betydning har vært meget stor. (Hva «unik» betyr i denne sammenhengen er det vanskeligere å få tak i.) Det innebærer ikke nødvendigvis at denne «betydningen» utelukkende har vært av det gode. Les mer her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *