Kristent mangfold i Bergen.

Bergen har et rikt religiøst mangfold, med mange forskjellige retninger – også innen de forskjellige religionene. Ved siden av statskirken i Bergen, er den største enkeltorganisasjonen Bergen Moské, mens resten av listen er dominert av kristne menigheter av forskjellig størrelse.

Tirsdag 18.11.2008 har vi invitert personer fra forskjellige retninger innen kristendommen for å komme å snakke litt om det som de synes er viktig med innenfor sin trosretning. Disse vil også være åpne for spørsmål fra salen etterpå – et hendig verktøy for dem som sitter og leser til eksamen om nettopp kristendommen?

Vi har så langt fått bekreftelse fra:

Fader Dimitrij Ostanin vil representere den russisk-ortodokse Kristi Åpenbaringsmenighet. En menighet som forøvrig hadde en stigning i medlemstall på 23 % forrige år. For mer informasjon anbefales det forøvrig å ta en titt på også denne siden Til nordmenn om Den Ortodokse tro. Artikler og notater.


ortodoks.jpg

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, ønsket også å delta og vil sende oss en misjonær. Mange kjenner til medlemmene av denne menigheten best fordi bruker mormons bok i tillegg til den «vanlige» bibelen. Menigheten har også nettressurser tilgjengelig på mormon.no.

mormon.jpg

NLA stiller også med en representant, som vil greie ut om det viktigste med den norsk lutheranske kristendommen. På en forspørsel til Bjørgvin Bispedømme ble NLA også anbefalt.

nla.jpg

Og sist, men ikke minst vil det komme en representant for Pinsekirken Tabernaklet. En bevegelse som er ganske aktiv både lokalt og internasjonalt, bedriver misjon i både inn og utland. De har en rekke forskjellige arrangementer på så godt som daglig basis og driver også egen radiokanal.
pinsekirken-farge-liten.jpg

Dette kan bli en spennende kveld for både eksamenslesere og den gjengse religionsstudent med interesse for kristendommen.
Vel møtt på Auditorium R, kl 19.00 (ikke noe akademisk kvarter), Tirsdag 18 november.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *