Kjetterne og kirken – Fra antikken til idag

Sted: Studia, Studentsenteret
Tid: torsdag 26. februar kl. 14.00

Lisbeth Mikaelsson, Einar Thomassen, Jostein Børtnes og Ingvild Sælid Gilhus presenterer sine bidrag, og åpner for spørsmål.

Om boken:
Helt fra antikken til moderne tid har kristendommen trukket opp grensen mot annerledestenkende og deres avvik og definert det som kjetteri. Samtidig har kirkens lære blitt formet og utviklet i møtet med kjetterne.

Historien om kjetteriet er en historie om marginalisering, kirkepolitikk og definisjonsmakt. Man kan følge denne historien fra biskop Athanasius’ polemikk mot «arianerne» i det fjerde århundre til kristenfundamentalistiske angrep på New Age-bevegelsen i vår tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *