Playing with Religion in Digital Games

Først ut er Armin Zahirovic, masterstudent i religionsvitenskap som skriver om representasjoner av myter og overnaturlige vesener innen tv og data spill.

Playing with Religion in Digital Games (2014) er en artikkel samling med Heidi A. Campbell og Gregory Price Grieve. Som en av de nyere artikkelsamling om religion og spill fant jeg denne artikkelsamling hjelpsom i å forstå hvordan man skal skrive akademiske tekster som tar for seg spill som forskning. Artiklene er lettleste og underholdende, men og lærerike. For en som spiller til vanlig, gav boken meg en rekke perspektiver jeg vanligvis ikke hadde tenkt på før og hvordan det faktisk er mulig å studere spill på. Artiklene ser på en rekke klassiske spill som The Legend of Zelda, Halo, World of Warcraft  og mange flere. Artiklene er varierende og dermed finner man noe som interesserer hver og enkel person. En av artiklene, skrevet av Vit Sisler, utforskrer hvordan Islam blir presentert i arabiske og amerikanske spill, mens artikkelen til Rachel Wagner ser på det å jukse i syn av religion og spill og sammenligner dette.

Jeg anbefaler denne boken til de som er interessert i pop-kultur, religion og ikke minst spill!

Boken kan kjøpes via denne lenken.

https://www.amazon.com/gp/digital/fiona/kcp-landing-page?ie=UTF8&ref_=kcp_ipad_mkt_lnd

God lesing!

Armin Zahirovic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *