Besøk frå Bahá’í-samfunnet i Norge

Onsdag 21. april kl 1815 får me besøk av Tone og Odd Gunnar Holsen frå Bahá’í-samfunnet i Norge, som skal fortelja oss litt om religionen sin og om samfunnet deira i Noreg og i Bergen. Møtet vert halde i auditorium A på Sydneshaugen skole.

Bahá’í er ein religion som ikkje får stor merksemd i vårt pensum og som dei fleste av oss veit svært lite om, sjølv om dei har medlemmer og forsamlingshus i Bergen. Derfor er dette ein gyllen mulighet til å læra noko nytt!

Litt om bahá’íane i Noreg frå deira eigne nettsider bahai.no:
«Bahá’í-samfunnet i Norge er del av Det internasjonale bahá’í-samfunnet som teller over 6 millioner mennesker. Det er ett av verdens største, organiserte fellesskap. I Norge er det nå ca. 1080 medlemmer. Det internasjonale bahá’í-samfunnet har den nest største geografiske utbredelsen av alle religioner, etter kristendommen. Bahá’í-troen vokser raskt.

Det bor bahá’íer i ca. 130 kommuner i Norge, i alle fylker. 18 steder er det større samfunn med lokale råd.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *