Religion i papiravisene

Vår føljetong om religion i nettavisene får her en avlegger. Jeg vil nå henlede oppmerksomheten mot dagens (04.03.07) Bergens Tidende. BTs debattsider er interessant å følge med på, så også i dag. Det er mang en gang at kaffen går i vrangstrupen i overraskelse over hvor mye dumt «folk» kan lire av seg. Mange ganger er disse innleggene av den provoserende sorten som fordrer til aggresjonsbeherskelse av vanskeligste sort. Noen innlegg får en til å tvile på ytringsfriheten, mens andre får en til å tenke på «vær varsom» plakatens punkt om å beskytte folk mot seg selv. Heldigvis er det også veloverveide og interessante innspill. Jeg vil med dette oppfordre alle til å bidra på den sistnevnte fronten slik to av «våre» masterstudenter gjør i dagens BT. Her er overskriften «Religionsvitenskap – teologi, historie eller fantasi?». I tillegg til dette er det også to andre «religionsrelaterte» debattinnlegg. Det ene handler om kjønnslemlestelse og det andre om islam og ytringsfrihet. Innlegget om kjønnslemlestelse hevder det er en motbydelig tanke å gå i dialog med dem som praktiserer omkjæring av jenter, mens skribenten av «islam og ytringsfrihet» hevder at Islam kan sammenlignes med nazismen. Jeg vil anta at de fleste vil finne dette som interessant og sannsynligvis provoserende lesning. Om ikke annet kan kanskje disse brukes som substitutt til påskenøtter alá finn 10 feil.

EDIT: Dere kan laste den ned her: pdf

Mvh
Per-Arne

2 kommentarer til «Religion i papiravisene»

  1. Det har du rett i. Kanskje de skal benyttes. Vi får se. Kanskje er det «påskeferie» i BTs nettredaksjon og at det kommer ut på nett før jeg får kommet meg til HF og scannet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *